U Elišky a Petra na zapečených bramborách
Fotogalerie:
 

U Elišky a Petra na zapečených bramborách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Eliška Robová a Petr Hejkal jsou partneři, které spojuje mnoho společných zážitků a zájmů. Vaření je jedním z nich. Ke sporáku se umějí velmi šikovně postavit oba, i když Eliška přiznává, že připravuje hlavně rychlovky: ‚‚Nesnáším dlouhé recepty, chci sice vařit chutná jídla, ale co nejjednodušeji.‘‘

zapečené brambory se slaninou a pórkem

 
 
 

jíme rádi společně

 
Naše cesta za reportáží tentokrát vedla do malé vesnice blízko Kralup se zvláštním jménem Holubice - Kozinec. Navštívili jsme dva mladé lidi, Elišku a Petra, kteří zatím nemají děti, takže se mohou věnovat jen sami sobě a svému koníčku ? vaření.
 
Víken dová pohoda
Eliška přes týden žije ve svém pražském bytě, za Petrem jezdí jen o víkendech. ??Petr sice v Praze pracuje, takže se vidíme i v týdnu a zajdeme si i na jídlo, ale stolování u společně připravené dobroty je pro nás příjemný zážitek,?? říká Eliška.
 
Chutná jim zelenina
Petr je zručný kuchař. ??Vařit jsem se učil od tatínka, moc mě to baví,?? vypráví nám při krájení brambor. ??Eliška i já preferujeme kuřecí maso a čerstvou zeleninu.?? Dnešní oběd je sice bramborový, ale zeleniny je i tak plný talíř. Tak díky za pozvání a dobrou chuť!

Ingredience

  • 5 brambory
  • 1 pórek
  • 200 g slanina
  • 100 ml smetana
  • 4 stroužky česnek
  • 3 plátky sýr
  • špetka pepř
  • špetka paprika sladká mletá
  • špetka koření provensálské
  • svazek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a opláchneme. Pórek a brambory nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.
  2. Do vymaštěné zapékací mísy vrstvíme brambory, pórek, slaninu a koření, dokud ji celou nenaplníme. Nakonec směs zalijeme smetanou a dáme péct.
  3. Zhruba 10 minut před dopečením poklademe brambory plátky sýra a bez pokličky dopečeme. Naservírujeme na talíře a každou porci ještě dozdobíme čerstvou pažitkou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Tisknout