U Walterových na Stresové roládě
Fotogalerie:
 

U Walterových na Stresové roládě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moučníky máme rádi, pečeme je každý týden. Naší oblíbené kakaové roládě jsme dali přezdívku stresová – peče se totiž jen osm minut a musíme ji hlídat, aby se nepřipekla. A pak je s ní velká práce při rolování. Ale ta chuť, když se povede, opravdu stojí za námahu!
Barbora a Jan Walterovi, Benešov

STRESOVÁ ROLÁDA

 
 


vaření je zábava

 
Manželé Walterovi s desetiměsíčním Štěpánkem žijí v Benešově, příjemném středočeském městě ležícím necelé dva kilometry od jednoho z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších českých zámků ? Konopiště.

Honza umí gulášek
??Vařit jsem se musela učit už v 17 letech,?? vypráví nám o svých kuchařských začátcích paní Barbora. ??Zůstala jsem sama se starší sestrou, a tak mi nic jiného nezbývalo.?? Manžel Honza vzpomíná, jak na ni byl pyšný, když se seznámili. ??Málokterá holka v jejím věku uměla vzít do ruky vařečku a Barbora byla už zkušená kuchařka.?? Ale ani Honza nepatří k mužům, kteří se ve vaření vůbec nevyznají. ??Mojí specialitou jsou jídla z těstovin, kuře s nádivkou a guláš, ty umím líp než manželka,?? říká Honza a Barbora jeho slova potvrzuje. ??Taky má na starost fritování, já se horkého oleje bojím.?? Honza se zapojuje do vaření i jinak, třeba tím, že myje nádobí, aby Barboře trochu pomohl.

V kuchyni odpočíváme
Mladý pár se pouští do pečení a my se divíme, jak dobře jsou sehraní. ??Vždyť vaření je  fajn relaxace,?? vysvětluje nám Honza. ??Proč bychom si měli kupovat polotovary, když si člověk v kuchyni dobře odpočine a navíc připraví ostatním něco dobrého.??

Ingredience

  • 6 vejce
  • 120 g cukr moučkový
  • 4 lžíce kakao
  • na potření marmeláda
  • 500 ml šlehačka
  • 2 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáme cukr, žloutky a kakao. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut při 180 ºC.
  2. Po upečení stáhneme i s papírem z plechu na prkénko (nebo na vál) a opatrně namažeme marmeládou (jahodovou, malinovou). Šlehačku ušleháme s cukry, rozetřeme a roládu srolujeme. Necháme 1–2 hodiny ztuhnout v lednici.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Tisknout