U Růžičkových na slaném krabím dortíku
Fotogalerie:
 

U Růžičkových na slaném krabím dortíku

Pavla Růžičková

Praha
Mám ráda neobvyklé, ale jednoduché recepty. A právě takový je tento dort z krabích tyčinek. Postup mám od své kamarádky a letos ho připravím jako netradiční velikonoční pohoštění. Je praktičtější než klasické chlebíčky, protože se nemusí složitě dozdobovat.
Pavla Růžičková, Praha

Slaný krabí dortík

 
 


Jíme střídmě

 
 Na návštěvu jsme zajeli k manželům Růžičkovým. Maminka Pavla (34), taťka Michal (36) a malý František (2) nás přivítali v prostorné kuchyni. Právě tady mladá rodinka tráví společný čas.

Polévka je ??Grunt??
Kuchařské otěže drží pevně v rukou Pavla, ale Michal prý rád pomáhá s nejrůznějšími specialitami. ?Talent na vaření zdědil po svém tátovi,? vysvětluje kuchařka, která nejraději připravuje jednoduchá jídla a denně teplou polévku.

Snadné pečení
Rodinka si ráda pochutná na domácích moučnících, hlavně na rychlých ovocných koláčích. ??Do velikonočního beránka a mazance se ovšem nepouštím, budeme je mít od babičky.?

Moderna i klasika
Malému Františkovi se nejvíc zavděčí dobrou krupicovou kaší, Pavla s Michalem mají rádi maso. Milují italskou kuchyni, ale nebrání se ani české klasice. ?Chutná nám třeba dobře upečená pečínka nebo domácí jitrnice.?

U jednoho stolu
?Snažíme se jíst zdravě a střídmě, protože ani při stravování se nemá nic přehánět,? mluví o svém kuchařském krédu Pavla, která společné stolování považuje za základ rodinné pohody.

Ingredience

  • Korpus
  • 500 g chléb toustový
  • 500 g krabí tyčinky
  • 250 ml majonéza
  • 125 ml jogurt bílý
  • 1 lžička cukr moučkový
  • 1 lžička citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • Ozdoba
  • 3 vejce vařená
  • 3 mrkev
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Krabí tyčinky umixujeme, přidáme majonézu, jogurt, cukr, sůl, citron, pepř a vše dobře zamícháme.
  2. Do dortové formy vrstvíme střídavě chleba a pomazánku až do výšky formy. Zakončíme vrstvou pomazánky.
  3. Dort necháme ztuhnout a nakonec ho ozdobíme rozkrojenými natvrdo vařenými vejci, mrkví a petrželkou.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Tisknout