U Hošků na tažinu
Fotogalerie:

U Hošků na tažinu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Maminka Klára(34), tatínek Michal(35) a jejich dva kluci – Adam(6) a David(3) Hoškovi, bydlí v malém domku s velikou zahradou na okraji Měšic u Prahy. V obci s rybníky, bažantnicí a zámeckým parkem se jim žije dobře a domov je pro ně i místo, kde se scházejí u společného stolu.

Tažin – marocká dobrota

Tažin

 



Vaření ve speciální nádobě

 
Maminka Klára (34), tatínek Michal (35) a jejich kluci Adam (6) a David (3) Hoškovi bydlí v malém domku na okraji Měšic u Prahy.
Domov je pro ně místo, kde se scházejí u jednoho stolu.
 
Po česku i exoticky
V kuchyni kraluje maminka, manžel občas připravuje plněné papriky a čokoládový moučník. ??Někdy se o víkendu snažím navařit si jídlo do zásoby,? říká Klára, která si oblíbila teflonovou pánev a tažin ? speciální hrnec ma­rocké kuchyně na nejrůznější jídla ve stylu eintopfu.
 
Pestré Rodinné chutě
Mně nejvíc chutná kuře na kokosu, kluci mají rádi kuřecí, milují také těstoviny a krupicovou kaši,? popisuje rodinné chutě tatínek. Klára vaří z běžných surovin, módnímu biostylu zatím neholduje.
 
Nové recepty lákají
Na jídelníčku Hoškových se objevují ověřené pochoutky i nové maminčiny experimenty. Když mi něco chutná, hned se sháním po receptu, směje se paní domu.
 
Rodina je u stolu
Klára s Michalem pracují jako grafici, rádi sportují, pracují na zahradě a čtou, ale přes veškerou svoji činorodost si dávají záležet na tom, aby se co nejvíc scházeli u společného stolu. ??Neuvěřitelně to stmeluje rodinu,? tvrdí svorně oba naši měšičtí hostitelé.

Ingredience

  • 3/4 kg maso kuřecí
  • olivy
  • kmín římský
  • 1/2 kg rajčata
  • česnek
  • 4 paprika
  • celer řapíkatý
  • 1/2 kg mrkev
  • 1/2 kg brambory
  • 2 cibule
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme, nejlépe podélně na větší kousky.
  2. Cibulku nakrájíme nadrobno a necháme v hrnci zesklovatět. Na cibulku pak postupně naskládáme drů­beží maso a všechnu zeleninu do tvaru pyramidy. Nejdříve dáváme tvrdou zeleninu (brambory, mrkev), nakonec například rajčata.
  3. Průběžně osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem. Dusíme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)


Zpět na článek: U Hošků na tažinu
Zpět na článek: U Hošků na tažinu
Zpět na článek: U Hošků na tažinu
Tisknout