Maminka Klára(34), tatínek Michal(35) a jejich dva kluci – Adam(6) a David(3) Hoškovi, bydlí v malém domku s velikou zahradou na okraji Měšic u Prahy. V obci s rybníky, bažantnicí a zámeckým parkem se jim žije dobře a domov je pro ně i místo, kde se scházejí u společného stolu.
Tažin – marocká dobrota
Vaření ve speciální nádobě
Maminka Klára (34), tatínek Michal (35) a jejich kluci Adam (6) a David (3) Hoškovi bydlí v malém domku na okraji Měšic u Prahy.
Domov je pro ně místo, kde se scházejí u jednoho stolu.
V kuchyni kraluje maminka, manžel občas připravuje plněné papriky a čokoládový moučník. ??Někdy se o víkendu snažím navařit si jídlo do zásoby,? říká Klára, která si oblíbila teflonovou pánev a tažin ? speciální hrnec marocké kuchyně na nejrůznější jídla ve stylu eintopfu.
Pestré Rodinné chutě
Mně nejvíc chutná kuře na kokosu, kluci mají rádi kuřecí, milují také těstoviny a krupicovou kaši,? popisuje rodinné chutě tatínek. Klára vaří z běžných surovin, módnímu biostylu zatím neholduje.
Nové recepty lákají
Na jídelníčku Hoškových se objevují ověřené pochoutky i nové maminčiny experimenty. Když mi něco chutná, hned se sháním po receptu, směje se paní domu.
Rodina je u stolu
Klára s Michalem pracují jako grafici, rádi sportují, pracují na zahradě a čtou, ale přes veškerou svoji činorodost si dávají záležet na tom, aby se co nejvíc scházeli u společného stolu. ??Neuvěřitelně to stmeluje rodinu,? tvrdí svorně oba naši měšičtí hostitelé.
Ingredience
- 3/4 kg maso kuřecí
- olivy
- kmín římský
- 1/2 kg rajčata
- česnek
- 4 paprika
- celer řapíkatý
- 1/2 kg mrkev
- 1/2 kg brambory
- 2 cibule
- pepř
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
170 Kč
Postup přípravy
-
Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme, nejlépe podélně na větší kousky.
-
Cibulku nakrájíme nadrobno a necháme v hrnci zesklovatět. Na cibulku pak postupně naskládáme drůbeží maso a všechnu zeleninu do tvaru pyramidy. Nejdříve dáváme tvrdou zeleninu (brambory, mrkev), nakonec například rajčata.
-
Průběžně osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem. Dusíme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.