Nadchne všechny odvážné kluky i holčičky a nejlepší na něm je, že může být pokaždé jiný.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 200 g cukru krupice
- 240 g hladké mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- 150 g másla
- 150 g cukru moučky
- 4 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 150 g sušeného mléka
- 50 g 100% tuku
- 2 lžíce medu
- 100 g bílé čokolády
- podle potřeby potravinářské barvy
- 4 lžíce zavařeniny
- 4 lžíce kompotovaného ananasu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem, lžící teplé vody a krupicovým cukrem do pěny. Po částech zlehka vmícháme sníh z bílků a hladkou mouku s kypřicím práškem. Těsto vlijeme do vymazané formy a upečeme.
-
Mezitím utřeme máslo, 2 lžíce moučkového cukru, lžíci kakaa a rum na krém.
-
V misce smícháme moučkový cukr, sušené mléko, 10 g tuku, med a podle potřeby 1–2 lžíce vody a zpracujeme hmotu o konzistenci modelíny.
-
Vychladlý korpus rozkrojíme na 3 díly. Spodní díl potřeme zavařeninou a částí krému, poklademe nasekaným ananasem a přiklopíme prostřední díl. Pokapeme nálevem z ananasu, potřeme zavařeninou a krémem. Z vrchního dílu vykrojíme střed, vzniklý kruh položíme na dort a potřeme zbylým krémem.
-
Z vypracované hmoty vytvoříme jednotlivé části dortu podle fotografie nebo podle vlastní fantazie. Na obarvení použijeme potravinářské barvy, na ozdobení či ztvárnění různých detailů bílou čokoládu rozpuštěnou se zbylým tukem.