Sladce hroziví duchové
Fotogalerie:

Sladce hroziví duchové

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 bílek
  • 70  g cukru moučky
  • 1 lžíce vody
  • černá potravinářské barva (fix)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Bílek, vodu a moučkový cukr šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Pak nádobu vyjmeme z vodní lázně a dál šleháme do zchladnutí.

  2. Hustou hmotu přendáme do cukrářského sáčku s kulatou zdobičkou. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme malé pusinky s protaženou špičkou.

  3. Vložíme do trouby a sušíme při 100 °C asi 30 minut. Pak teplotu ještě snížíme na 50 °C a sušíme dál podle potřeby.

  4. Po vychladnutí namalujeme černou barvou (nejlépe potravinářským fixem) strašidýlkům různé obličeje a podáváme.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Tisknout