Dort s plameňákem
Fotogalerie:

Dort s plameňákem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eliška Horkelová, Havířov

Ingredience

  • 8 vajec
  • 300  g cukru
  • 10 lžic vlažné vody
  • 300  g polohrubé mouky
  • KRÉM:
  • 750  ml mléka
  • 3 pudinky
  • 200  g cukru
  • 350  g másla
  • podle chuti konzerované nebo čerstvé jahody
  • POTAHOVACÍ HMOTA:
  • 600  g cukru moučky
  • 500  g sušeného mléka
  • trocha mandlového aroma
  • gelové potravinové barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem. Postupně přimícháváme vodu a mouku.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu ho vmícháme do směsi. Těsto rozlijeme rovnoměrně na dva plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme při 180 °C 15 minut dozlatova.

  3. V mléce uvaříme pudinky s cukrem. Je třeba neustále míchat, jinak se utvoří hrudky. Necháme vychladnout. Jakmile je pudink studený, vyšleháme ho s máslem a s jahodami.

  4. Smícháme cukr se sušeným mlékem a mandlovým aroma, pak pomalu přidáváme vodu. Dlouhým hnětením vznikne marcipán, který obarvíme podle potřeby.

  5. Vychlazený piškot rozkrojíme na 3 části. Promažeme, složíme a celý dort potřeme krémem, abychom srovnali všechny nerovnosti, a vyhladíme plochu.

  6. Dort vychladíme, ztuhlý potáhneme marcipánem a dotvoříme detaily, jako je plameňák, růže apod.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)


Zpět na článek: Dort s plameňákem
Tisknout