Mrkvový dort s marcipánem
Fotogalerie:

Mrkvový dort s marcipánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Škodová, Červenka

Ingredience

  • 5 vajec
  • 200  g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200  g celozrnné mouky
  • 500  g nastrouhané mrkve
  • 150  g mletých ořechů
  • 150  g kokosu
  • 300  ml oleje
  • 20  g jedlé sody
  • KRÉM:
  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 250  g másla
  • 2 lžíce cukru moučky
  • OSTATNÍ:
  • dle potřeby marmeláda
  • 1 kg potahovací hmoty
  • 250  g másla
  • 100  g cukru

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme vejce s cukry do pěny. Postupně přidáme ostatní suroviny. Těsto vlijeme do formy o průměru 26 cm a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut.

  2. Krém připravíme tak, že vyšleháme tvaroh s máslem a cukrem.

  3. Jakmile je korpus vychladlý, rozřízeneme jej na 3 díly. Každý z nich potřeme marmeládou (např. rybízovou) a tvarohovým krémem. Pokud nebudeme dort potahovat marcipánem, můžeme jej až po okraj naplnit tvarohovým krémem a dozdobit dle fantazie.

  4. Pokud chceme dort potáhnout marcipánem, nepotíráme jej tvarohovým krémem až po okraj, jinak by se marcipán roztekl. Dort musíme naplnit asi 1 cm od okraje máslovým krémem (ušleháme máslo s cukrem). Poté celý dort potřeme tenkou vrstvou máslového krému a vychladíme. Po vychladnutí potáhneme marcipánem a zdobíme dle libosti.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)


Zpět na článek: Mrkvový dort s marcipánem
Tisknout