Usměvavá želva
Fotogalerie:

Usměvavá želva

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karel Liška, Krásné Březno

Ingredience

  • 400 g vepřové plece
  • 1/2 cibule
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • dle potřeby strouhanka, sůl, mletý pepř a majoránka
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 3 klobásy
  • na ozdobu brutnák

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové maso umeleme s cibulí, vmícháme 1 vejce a nasekaný česnek. Zbylá vejce dáme uvařit natvrdo. Masovou směs dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Hmotu rozdělíme na dva díly, do každého zabalíme vařené vejce a zformujeme oválný bochánek.

  2. Slaninu podélně rozpůlíme a pak spleteme vždy 4 pruhy podélně a příčně. Doprostřed umístíme masový bochánek, přečnívající slaninu přehneme a vtiskneme do masa. Bochánky opatrně přendáme do pekáče slaninou navrch.

  3. Jednu klobásu přepůlíme příčně, hranu seřízneme do špičky a vtiskneme do masa. Opačnou část klobásy nařízneme jako tlamu. Z odříznuté části vytvoříme ocas. Zbylé klobásy přepůlíme příčně a pak ještě podélně. Vznikne tak osm dílků, které po stranách vsuneme do masa a vytvoříme tak tlapy. Vyčnívající část nařízneme, čímž vzniknou drápky.

  4. Pak želvy podlijeme vodou a v předehřáté troubě upečeme. Přendáme je na talíře a podáváme například s vařeným bramborem, doplněné čerstvou zeleninou a ozdobené kvítky brutnáku.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)


Zpět na článek: Usměvavá želva
Tisknout