Mimoňové všude, kam se podíváš. Oslavenec Denisek byl z dortu nadšený!
Romana Borýsková, Jevíčko
Ingredience
- Piškotové těsto:
- 12 vajec
- 360 g cukru moučky
- 360 g polohrubé mouky
- 1,5 kypřicího prášku
- 2 lžíce oleje
- Krém:
- 750 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 másla
- 200 g cukru moučky
- Na potažení a ozdobu:
- 1 marmeláda
- 750 g fondánu
- podle potřeby potravinářské barvy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme celá vejce s moučkovým cukrem do pěny. Do vyšlehané hmoty zlehka vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a olej.
-
Těsto vlijeme do 3 dortových forem a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
-
V míse vyšleháme máslo s cukrem a po částech zapracujeme vychladlý uvařený pudink.
-
Rozřežeme si dva korpusy, které promažeme marmeládou a krémem. Ze třetího korpusu vykrojíme tělíčko velkého mimoně, které také promažeme krémem. Takto připravené korpusy necháme v chladničce ztuhnout.
-
Po vychlazení můžeme jednotlivé korpusy potahovat fondánem (lze i marcipánem, ale s fondánem se lépe pracuje). Obarveným fondánem ozdobíme mimoně, kterému uděláme velké oči, kalhoty a další ozdoby podle vlastní fantazie.
-
Ze zbylého fondánu vytvarujeme malé mimoně s veselými obličeji a rozmístíme je na dort.