Veselí mimoňové
Fotogalerie:

Veselí mimoňové

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mimoňové všude, kam se podíváš. Oslavenec Denisek byl z dortu nadšený!

Romana Borýsková, Jevíčko

Ingredience

  • Piškotové těsto:
  • 12 vajec
  • 360 g cukru moučky
  • 360 g polohrubé mouky
  • 1,5 kypřicího prášku
  • 2 lžíce oleje
  • Krém:
  • 750 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 másla
  • 200 g cukru moučky
  • Na potažení a ozdobu:
  • 1 marmeláda
  • 750 g fondánu
  • podle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme celá vejce s moučkovým cukrem do pěny. Do vyšlehané hmoty zlehka vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a olej.

  2. Těsto vlijeme do 3 dortových forem a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. V míse vyšleháme máslo s cukrem a po částech zapracujeme vychladlý uvařený pudink.

  4. Rozřežeme si dva korpusy, které promažeme marmeládou a krémem. Ze třetího korpusu vykrojíme tělíčko velkého mimoně, které také promažeme krémem. Takto připravené korpusy necháme v chladničce ztuhnout.

  5. Po vychlazení můžeme jednotlivé korpusy potahovat fondánem (lze i marcipánem, ale s fondánem se lépe pracuje). Obarveným fondánem ozdobíme mimoně, kterému uděláme velké oči, kalhoty a další ozdoby podle vlastní fantazie.

  6. Ze zbylého fondánu vytvarujeme malé mimoně s veselými obličeji a rozmístíme je na dort.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Tisknout