Dort Panda
Fotogalerie:

Dort Panda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento dezert s tvarohovým krémem a ovocem není moc sladký, a proto je vhodný i pro malé děti.

Jana Kostková, Liberec

Ingredience

  • Korpus:
  • 6 vajec
  • 80 g cukru moučky
  • 150 g hrubé mouky
  • 30 g rozehřátého másla
  • Krém:
  • 750 g tvarohu
  • 250 g měkkého másla
  • 180 g cukru moučky
  • 500 g ovoce (borůvky, maliny, jahody, meruňky, broskve)
  • 1 tmavá cukrářská poleva

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme 60 g cukru a ušleháme dohusta. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny a přimícháme ke sněhu. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a vlažné rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme asi 45 minut.

  2. Všechny suroviny na krém ušleháme. Z papíru si vyrobíme šablonu (asi 30 x 18 cm) a z vychladlého korpusu podle ní vyřízneme jednou celé tělo pandy a ještě jednou hlavu bez uší, jednu horní a jednu dolní packu.

  3. Tělo pandy potřeme vrstvou krému a posypeme ovocem. Na hlavu a dvě tlapky dáme druhou vrstvu vyříznutého korpusu, krému a ovoce. Celý dort pomažeme zbylým krémem, části, které by měly být tmavé, potřeme čokoládovou polevou.

Tip redakce

Těsto by se mělo zpracovat rychle, aby nespadlo. Pečeme při 160–170 °C.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Tisknout