Barevná louka s potůčkem
Fotogalerie:

Barevná louka s potůčkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tenhle dort jsem upekla synovi k narozeninám. Zcela jistě potěší i jiné děti.


Lucie Radová, Říčany u Brna

Ingredience

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g cukru krupice
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 lžička kakaa
  • Náplň:
  • 300 g mléka
  • 1 kakaový pudink
  • 250 g hery
  • 1 lžíce cukru
  • Marcipán:
  • 500 g cukru moučky
  • 250 g sušeného mléka
  • 2 lžíce vlažné vody
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce mandlového aroma

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky, olej, mléko, vanilkový cukr a krupicový cukr a kakao důkladně promícháme. Přidáme polohrubou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, a jemně zapracujeme našlehané bílky. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 180 °C asi 40 minut.

  2. Pudink uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Pak v něm rozšleháme změklou heru, přidáme cukr a dáme vychladit do lednice.

  3. Vychladlý piškot podélně rozkrojíme, natřeme krémem a slepíme. Potřeme hrany a necháme přes noc důkladně ztuhnout.

  4. Cukr dvakrát prosejeme, sušené mléko prosejeme jedenkrát. Přidáme med, olej, mandlové aroma a po kapkách přidáváme vodu. V průběhu zpracování si ruce párkrát navlhčíme, vodu již nepřidáváme. Tvarujeme asi 10 minut. Marcipán dobarvíme přírodním barvivem.

  5. Dort potáhneme marcipánem, uhladíme hrany. Spodní okraj dortu dozdobíme, vyválíme si „hada", omotáme kolem dortu a tvarovací lžičkou vtiskneme tvar. Tvoříme kytičky, listy, most apod.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Barevná louka s potůčkem
Tisknout