Salát ježek
Fotogalerie:

Salát ježek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Salát ve tvaru ježka bude příjemným oživením oběda. 

Natalija Šuněvičová, Chomutov 

Ingredience

  • 6 brambor
  • 2 mrkve
  • 3 natvrdo uvařená vejce
  • 100 g měkkého salámu
  • 1 cibule
  • 100 g zeleného hrášku
  • 3 lžíce majonézy
  • na dochucení sůl a pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • na ozdobu černé a zelené olivy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory a mrkev uvaříme ve slupce a oloupeme. Jednu mrkev a bílek z jednoho vajíčka  nastrouháme na hrubém struhadle zvlášť na talíř, použijeme je na ozdobu.

  2. Brambory, mrkev, salám, 2 vejce a cibuli nakrájíme, dáme do mísy a přidáme hrášek, majonézu, sůl, pepř a hořčici. Dobře promícháme a necháme v chladu odležet. Salát naaranžujeme na talíř do tvaru ježka a ozdobíme olivami a dalšími pochoutkami podle svojí fantazie. 

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Tisknout