Motorová pila
Fotogalerie:

Motorová pila

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Potěšila nejen dřevorubce.

Veronika Janstová, Kovářská

Ingredience

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • 240 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • Krémy:
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 čokoládové pudinky
  • 1 l mléka
  • 2 másla
  • dle chuti cukr
  • Dohotovení:
  • 2 celé hořké čokolády
  • 2 balíčky marcipánu
  • na vyválení marcipánu cukr moučka
  • podle potřeby potravinářská barviva

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Můžeme přidat trochu horké vody. Pak přisypeme po částech i polohrubou mouku s kypřicím práškem. Nakonec zašleháme také tuhý sníh z bílků. 

  2. Plech vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto a pečeme při 180 °C. Po upečení a vystydnutí dáme celý plech přiklopený pečicím papírem do igelitové tašky a vložíme do druhého dne do lednice.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Potravinářskou fólií obalíme prkénko ve velikosti lišty pily. Pak mašlovačkou nanášíme několik vrstev čokolády, které necháváme opakovaně zchladit v lednici nebo mrazničce.

  4. Připravíme si oba krémy. Vanilkové pudinky svaříme s půl litrem mléka a po vychladnutí zašleháme jedno máslo s cukrem. Čokoládový krém připravíme z druhého másla stejným způsobem.

  5. Na vál dáme jeden balíček marcipánu, obarvíme barvivem a zpracováváme tak dlouho, dokud nezmizí mapy a marcipán není pěkně vláčný. Druhý balíček zpracujeme obdobně. Upečený piškot rozkrájíme na šest stejných obdélníkových kusů.

  6. Střídavě je potíráme krémem a poskládáme tvar motoru pily. Na povrch opět naneseme část krému. Marcipán pomocí moučkového cukru vyválíme a pak potahujeme. Nakonec pilu dokončíme – naaranžujeme čokoládovou lištu, zbylým krémem naznačíme řetěz a ze zbytku marcipánu vytvoříme také madlo.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)


Zpět na článek: Motorová pila
Tisknout