Perníková chaloupka a adventní kalendář
Fotogalerie:

Perníková chaloupka a adventní kalendář

Daniela Marková
Daniela Marková
Praha 5

 Obojí je poměrně pracné, ale radost v dětských očích potom stojí za to.

Daniela Marková, Praha

Ingredience

  • Suroviny
  • 600g hladká mouka
  • 190g cukr krupice
  • 1 lžička jedlá soda
  • 3 vejce
  • 125g máslo
  • 125g med
  • 1-1,5 lžičky skořice
  • 4-5 roztlučených hřebíček
  • 1-2 na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na vále smícháme mouku se sodou‚ přidáme cukr, vejce, máslo, med, skořici a roztlučené hřebíčky. Vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice asi na 2 hodiny odpočinout.

  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a vykrajujeme požadované tvary. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a pečeme při 150 °C asi 15 minut podle velikosti tvarů. Chvíli před dopečením potřeme perník rozšlehaným vejcem. 

  3. Necháme vychladnout, aby nebyl perník křehký. Potom chaloupku slepíme a zdobíme bílkovou polevou.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Tisknout