Celerové placky se špekáčky
Fotogalerie:

Celerové placky se špekáčky

Alena Hrubá

Praha
Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. Naši kluci je berou útokem, připravuji je raději vždy z dvojité dávky. Udělám k nim mísu zeleninového salátu a večeře je hotová.
Alena Hrubá, Praha

Ingredience

  • 400 g celer
  • 3 ks špekáčky
  • 1 ks vejce
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle chuti sůl
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • pepř dle chuti
  • dle potřeby olej
  • 100 g smetana zakysaná
  • 2 lžičky kečup
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Celer oloupeme a lehce povaříme v osolené vodě. Necháme ho vychladnout a potom nastrouháme na jemné straně struhadla.
  2. krok2 Špekáčky oloupeme, také nastrouháme a přimícháme k celeru.
  3. krok3 Dále do směsi přidáme jedno vejce, dvě lžíce hladké mouky a utřený česnek. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Z připravené směsi tvarujeme menší placičky, které následně obalujeme ve strouhance. Potom je osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
  5. Hotové celerové placičky podáváme na salátu se smetanovým dipem.
  6. Dip si připravíme tak, že v misce smícháme smetanu, kečup, sůl a pepř.

    TIP: Do strouhanky můžeš přidat nasekané bylinky.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Tisknout