Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Tvůj nápad 12.12.19

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna tím pravým pro náš organismus. Jak si tedy pochutnat tak, abychom nezatížili žaludek ani váhu? Podívejte se na naše tipy, které zachutnají každému!

Vánoční sezamové kuličky s mandlemi

Suroviny

Jak na to?

Sezamová semínka si rozmixujeme v mixéru najemno a přidáme k nim citronovou šťávu a med s lžičkou sušeného ovesného nápoje na zahuštění. Hmotu vytvarujeme do válečku a nakrájíme na malé kousíčky a do každého kousku zabalíme loupanou mandli. Vzniklé kuličky obalíme v kokosu a necháme odležet v lednici. Dobrou chuť!

Vánoční perníčky bez lepku

Suroviny

Jak na to?

Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si kuchyňský robot a smícháme v něm cukr, bezlepkovou mouku, kakao, prášek do pečiva a perníkové koření. Přidáme trochu soli a skořice a vmícháme také 2 celá vejce a med. Z hmoty vyválíme přibližně centimetr tlusté těsto a vykrájíme požadované tvary. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme 10 – 12 minut. Po vychladnutí dozdobíme horkou rozpuštěnou čokoládou nebo potřeme vejcem, aby perníčky získaly lesk.

Ovesné koláčky s marmeládou

Suroviny

Jak na to?

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Následně smícháme v míse ovesné vločky s nastrouhaným jablkem a kokosem. Na závěr do těsta přidáme rum a kokosový tuk. Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme na plech a palcem do nich uděláme malý důlek, který naplníme marmeládou. Marmeládu lze ale přidat až po pečení, které trvá 25 – 30 minut.

Tisknout