Játrové kung-pao s rýží
Fotogalerie:

Játrové kung-pao s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • OMÁČKA:
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce solamylu
  • 2 lžíce sladšího bílého vína
  • MARINÁDA:
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce solamylu
  • OSTATNÍ SUROVINY:
  • 500  g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 1  červená, zelená a žlutá paprika
  • 5 lžic arašídů
  • pálivé papričky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si směs na omáčku: smícháme sójovou omáčku, olej, škrobovou moučku a víno.

  2. Kuřecí játra omyjeme, zbavíme různých blan a rozkrojíme na polovinu.

  3. Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, oleje a škrobové moučky. Přidáme ji k játrům, dobře zamícháme a necháme půl hodiny marinovat.

  4. Do pánve dáme zbytek oleje a játra orestujeme dorůžova. Pak je vyndáme z pánve a do výpeku dáme na proužky nakrájenou cibuli a smažíme ji, až zesklovatí.

  5. Přidáme plátky česneku a po půlminutě na proužky nakrájené papriky a arašídy, směs osolíme a opepříme.

  6. Vše pomalu opékáme, dokud nám papriky lehce nezměknou (měly by zůstat křupavé). Přidáme odložená játra, na slabé proužky nakrájenou červenou cibuli, podle chuti pálivé papričky, připravenou omáčku a dovaříme.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Tisknout