Natalija Šuněvičová, Chomutov
Ingredience
- 1 pomeranč
- 150 g hladké mouky
- 3 vejce
- sůl a pepř
- tymián podle chuti
- 50 g rozpuštěného másla
- 375 ml mléka
- 1 cibule
- 250 g žampionů
- 1 citron
- 500 g kuřecího masa
- podle potřeby olej
- 200 g zakysané smetany
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z pomeranče. Smícháme mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a tymián. Do směsi střídavě přidáváme rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne polotekuté těsto. Těsto přikryjeme a necháme asi 20 minut odpočinout.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a houby na tenké plátky, které ihned zakapeme citronem. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a opečeme na oleji ze všech stran. Maso osolíme, opepříme, vyndáme z pánve a dáme stranou.
-
Na výpeku osmahneme houby, přidáme cibuli a nakonec vmícháme maso.
-
Pomerančovou šťávu smícháme se smetanou, necháme ji spolu s masem povařit, dochutíme solí a pepřem. Z těstíčka osmažíme v rozpáleném oleji palačinky a následně je plníme připravenou směsí. Plněné palačinky ihned podáváme ozdobené smetanou.