Pestrobarevná tlačenka
Fotogalerie:

Pestrobarevná tlačenka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Veselková, Holešov

Ingredience

  • 60 g želatiny v prášku
  • 1 kostka masoxu
  • 8 vajec
  • 2 mrkve
  • 300 g šunkového salámu
  • 3 sterilované okurky
  • 3 lžíce sterilované kapie
  • 1 malá plechovka sterilovaného hrášku
  • 1 cibule
  • 250 g majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • dle chuti sůl a mletý pepř
  • podle potřeby ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu rozmícháme ve 250 ml studené vody a necháme 15 minut odstát. Masox 3 minuty povaříme v 300 ml vody. Pak vlijeme k želatině, společně zahřejeme skoro k varu a odložíme.

  2. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Mrkve očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Všechny ostatní suroviny (salám, okurky) i mrkev a vejce nakrájíme na kostičky. Kapii překrájíme, hrášek scedíme, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vše nasypeme do nádoby, promícháme s majonézou a hořčicí, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme octem. Nakonec vmícháme vychladlou želatinu a rozdělíme do vhodných forem.

  3. V chladničce necháme několik hodin ztuhnout, nakrájíme na plátky a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Tisknout