Gnocchi podle fantazie
Fotogalerie:

Gnocchi podle fantazie

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neobvyklá kombinace surovin překvapí lahodnou chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 80 g slaniny
  • 500 g mletého hovězího
  • 300 g mletého vepřového
  • 200 ml červeného vína
  • dle chuti sůl a pepř
  • 250 g loupaných rajčat
  • 10 žampionů
  • 15 cm pórku
  • 1 smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit na pánev. Ke slanině přidáme obě mletá masa a osmažíme. Po chvilce vše podlijeme červeným vínem, které necháme zčásti vyvařit.

  2. Dále dle chuti osolíme, opepříme, přidáme loupaná rajčata a asi 15 minut podusíme. Potom ke směsi přidáme na osminky nakrájené žampiony, na kolečka nasekaný pórek, promícháme a 5–8 minut povaříme. Nakonec přilijeme smetanu a vše necháme prohřát.

  3. Podáváme s bramborovými noky, posypané strouhaným parmazánem.

Tip redakce

Rajčata můžeš použít sušená, která se prodávají naložená v oleji. Gnocchi tak dostanou výraznější chuť. Je nejlepší, když je na hotový pokrm jen tak položíš a necháš chvíli odpočinout. Vše se příjemně spojí.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Tisknout