Sekaná plněná paprikovým luskem
Fotogalerie:

Sekaná plněná paprikovým luskem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výtečně chutná s čerstvým chlebem.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 1 dlouhá červená paprika
  • 250 g bylinkového sýra typu žervé
  • 500 g mletého vepřového masa
  • podle potřeby sůl, pepř a koření na mletá masa
  • 1 vejce
  • podle chuti nasekané bylinky
  • 6 lžic strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Papriku zbavíme nejedlých částí a naplníme bylinkovým sýrem. Dáme ji odležet do lednice.

  2. Mleté maso okořeníme, zapracujeme vejce a rozválíme na obdélník. Do středu položíme naplněný lusk a vytvarujeme šišku, kterou posypeme nasekanými bylinkami se strouhankou.

  3. Vše zabalíme do pečicího papíru a zavážeme. Pečeme při 200 °C asi hodinu. Nakonec papír rozbalíme, sekanou potřeme výpekem a doděláváme dalších 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)


Zpět na článek: Sekaná plněná paprikovým luskem
Tisknout