Tříbarevný tvarohový dort
Fotogalerie:

Tříbarevný tvarohový dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lahodný tvarohový dort s výraznou chutí a vůní. Můžete také použít šťávu z borůvek, višní atd.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Ingredience

  • 200 g sušenek BeBe
  • 100 g másla
  • 2 sáčky želatiny (po 10 g)
  • 400 g měkkého tvarohu
  • 400 g zakysané smetany nebo jogurtu
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml šťávy z rybízu
  • 100 ml šťávy z jahod

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Sušenky rozemeleme v kuchyňském robotu. Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme.

  2. Formu na dort vyložíme pečicím papírem a celou směs rozprostřeme po dně.

  3. Do 150 ml vody přidáme želatinu a necháme bobtnat po dobu 5 minut. Poté želatinu lehce ohřejeme na asi 40 °C a mícháme, aby se úplně rozpustila.

  4. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr dáme do větší mísy a ušleháme metličkou dohladka.

  5. Hmotu rozdělíme do tří misek. Do jedné přilijeme šťávu z rybízu (nejlépe černého) a do druhé přidáme šťávu z jahod.

  6. Vlažnou želatinu rozdělíme na tři stejné části a přidáme k našim tvarohovým náplním. Na připravený korpus přidáváme střídavě náplně a promícháme je špejlí dle svojí fantazie. Nemusíme je mísit vůbec.

  7. Dort můžeme přizdobit ovocem, ze kterého jsme připravili šťávy. Zákusek dáme na 4–5 hodin
    do lednice, nejlépe přes noc, do úplného ztuhnutí.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)


Zpět na článek: Tříbarevný tvarohový dort
Zpět na článek: Tříbarevný tvarohový dort
Tisknout