Aspikové srdce
Fotogalerie:

Aspikové srdce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadá fantasticky, je to dokonalé pohoštění.

Hana Šátralová, Praha 

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsíček
  • podle chuti sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list
  • 1/2 papriky – červené, zelené, oranžové a žluté
  • 2 kyselé okurky
  • podle potřeby ocet a cukr
  • 250 g mražené zeleniny (směs hrášku, kukuřice a mrkve)
  • 1 l želatiny
  • 2 vařená vejce

Doba přípravy

Počet porcí

Na formu 22 x 21 cm

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V osolené vodě s kořením uvaříme kuřecí prsa. Necháme je vychladnout a potom je nakrájíme na tenké plátky, ze kterých formičkou vykrájíme srdíčka (není to nic složitého). Srdíčka vykrájíme také z paprik, kyselé okurky nakrájíme na plátky.

  2. Dáme vařit zeleninu a odkrojky z paprik do vody s trochou octa, soli a cukru. Uvaříme želatinu (balíčků použijeme tolik, abychom získali 1 l rozpuštěné želatiny) dle návodu a použijeme scezený vývar z prsíček.

  3. Do formy nalijeme asi půlcentimetrovou vrstvu želatiny a dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí narovnáme ozdobně vykrojená srdíčka (dno bude po vyklopení tvořit horní stranu srdíčka). Zalijeme je malým množstvím želatiny a opět dáme ztuhnout. Po zatuhnutí uděláme poslední vrstvu. 

  4. Nakrájenými vejci, okurkami a zbytky masa spolu s vařenou zeleninou zaplníme zbývající prostor a vše zalijeme zbytkem tekuté želatiny (pokud vychladla, dáme ji opět ohřát). Aspik necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Podáváme jako předkrm nebo studený bufet.


Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)


Zpět na článek: Aspikové srdce
Tisknout