Buchta  z červené řepy
Fotogalerie:

Buchta z červené řepy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Přiznám se, že červenou řepu v oblibě nemám, ale tahle buchta je výborná. Zkuste to také.

Svatava Moravcová, Brno

Ingredience

  • 250 g strouhané červené řepy
  • 2 vejce
  • 250 g cukru
  • 125 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 60 g ořechů
  • 50 g rozinek
  • 1 lžička prášku do pečiva

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Červenou řepu nahrubo nastrouháme. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme všechny ingredience. Nakonec vmícháme řepu.

  2. Těsto vylijeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (21.10.2015)


Zpět na článek: Buchta z červené řepy
Tisknout