Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.
Radka Jelínková, Olomouc
Ingredience
- 8 vajec
- 4 lžíce změklého másla
- 1 sardelová pasta
- několik oliv bez pecky
- 16 kuliček černého pepeře
- kousek červené papriky
- na ozdobu rukola
Doba přípravy
Počet porcí
8
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme je a opatrně odkrojíme menší vrchní díl.
-
Žloutky jemně vyjmeme, vložíme do misky a spolu s máslem a sardelovou pastou ušleháme. Vejce plníme žloutkovo-sardelovou pěnou pomocí zdobicího sáčku.
-
Olivy nakrájíme na plátky, vždy 2 přitiskneme na pěnu jako oči, doprostřed vložíme kuličky pepře a z papriky vykrojíme zobáček. Přiklopíme vrchním dílkem z vařeného bílku, usadíme do držáku na vejce a okolo ozdobíme čerstvými lístky rukoly.