Kuřátka v rukole
Fotogalerie:

Kuřátka v rukole

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Ingredience

  • 8 vajec
  • 4 lžíce změklého másla
  • 1 sardelová pasta
  • několik oliv bez pecky
  • 16 kuliček černého pepeře
  • kousek červené papriky
  • na ozdobu rukola

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme je a opatrně odkrojíme menší vrchní díl.

  2. Žloutky jemně vyjmeme, vložíme do misky a spolu s máslem a sardelovou pastou ušleháme. Vejce plníme žloutkovo-sardelovou pěnou pomocí zdobicího sáčku.

  3. Olivy nakrájíme na plátky, vždy 2 přitiskneme na pěnu jako oči, doprostřed vložíme kuličky pepře a z papriky vykrojíme zobáček. Přiklopíme vrchním dílkem z vařeného bílku, usadíme do držáku na vejce a okolo ozdobíme čerstvými lístky rukoly.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Tisknout