Slaná kytice
Fotogalerie:

Slaná kytice

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dala jsem ji do vázy, hodí se k pivu i k vínu.

Dana Kubešová, Tábor

Ingredience

  • 200 g poličanu
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 balení korbáčiků
  • 1 kudrnatý salát
  • 100 g měkkého salámu v celku
  • několik cherry rajčátek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kolečko poličanu dole kousek přeložíme, pak přiložíme špejli a namotáme – vytvoříme poupátko. Pod něj na špejli napíchneme cherry rajčátko nebo kousek sýra. Tím zajistíme, že poupě nebude sjíždět a současně nebude vidět špejle. Na další špejli smotáme buď půl, nebo celý plátek sýra a na konci jej svážeme korbáčikem. Opět podložíme rajčátkem, aby nesjížděl kornoutek dolů. Pokračujeme do spotřebování ingrediencí.

  2. Z měkkého salámu vypícháme tvořítkem různé tvary a napichujeme je na špejle. Pak vše zabalíme do salátu a svážeme korbáčikem.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)


Zpět na článek: Slaná kytice
Tisknout