Pekla jsem ho tatínkovi k narozeninám, udělal mu velkou radost.
Petra Ferštlová, Rakovník
Ingredience
- Roláda:
- 6 ks vejce
- 6 lžic cukr krystal
- 5 lžic polohrubá mouka
- 1 lžíce kakao
- 1 hrst sekané ořechy
- Krém:
- 500 ml mléko
- 250 g máslo
- 2 ks banánový pudink
- cukr moučka dle chuti
- trocha rumu
- Na dozdobení:
- marcipán podle potřeby
- potravinářské barvy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si upečeme roládu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom vmícháme žloutky, mouku s kakaem a hrst nasekaných ořechů.
-
Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme. Po upečení vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír a zavineme. Necháme vychladnout.
-
Příprava krému: nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkových prášků. Necháme ho vychladnout. Potom vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, postupně zašleháme vychladlý pudink a dochutíme rumem.
-
Vychladlou roládu rozvineme, potřeme krémem, proložíme banánem a svineme. Necháme pořádně ztuhnout. Poté zařízneme rohy. Odřezky smícháme se zbytkem krému a vytvoříme kulaté boky rolády, které napodobují špičku salámu. Celou roládu potřeme krémem a necháme pořádně ztuhnout.
-
Po ztuhnutí roládu potáhneme marcipánem zakoupeným v obchodě. Ze zbytku marcipánu vytvoříme papričky, houbičky nebo zeleninu podle vlastní fantazie.