Vodnické palačinky
Fotogalerie:

Vodnické palačinky

Hana Veselá

Žirovnice

Proč by palačinky měly být vždy upraveny jen nasladko?

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • 3 stroužky česnek
  • trocha soli
  • olej na zakápnutí a na smažení
  • 350 ml mléko
  • 260 g + 1 lžíce hladká mouka
  • 200 g špenátový protlak
  • 2 celá vejce
  • 250 ml 30% smetana
  • 200 g niva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek a tři špetky soli. Promícháme, zakápneme olejem a necháme 12 hodin odležet v lednici.

  2. Těsto na palačinky utvoříme tak, že do studeného mléka vmícháme hladkou mouku, špenátový protlak, obě celá vejce a lžičku soli. Usmažíme  osm palačinek.

  3. Maso orestujeme na oleji. Přidáme 30 g nahrubo nastrouhané nivy a přes sítko vlijeme smetanu, v níž jsme předtím rozšlehali lžíci mouky. Vaříme pět minut do zhoustnutí.

  4. Palačinky naplníme a svineme. Naskládáme je do pekáčku vedle sebe a rovnoměrně posypeme zbytkem nahrubo nastrouhané nivy. Vložíme do vyhřáté trouby a deset minut zapékáme, až se sýr začne roztékat.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Tisknout