Zeleninové knedlíky s okurkovým zelím
Fotogalerie:

Zeleninové knedlíky s okurkovým zelím

Marie Ospalíková

Kroměříž

Neboj se vyzkoušet něco méně obvyklého.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 2 ks mrkev
  • 3 okurky
  • 1 velká cibule
  • 1 kedlubna
  • 4 listy malá kapusta
  • 7 růžiček brokolice
  • 5 růžiček květák
  • 20 cm pórek
  • sůl podle potřeby
  • 10 lžic polohrubá mouka
  • 10 lžic strouhanka
  • 4 vejce
  • hladká mouka podle potřeby
  • trocha pepře
  • trocha drceného kmínu
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu dobře očistíme. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na čtvrtky, kapustu na malé kousky a spolu s růžičkami květáku a brokolice dáme vařit do hrnce s vodou do změknutí. Vodu ze zeleniny nevyléváme, ale použijeme  ji později do polévky. Pórek nakrájíme na velmi malé kousky a dáme do misky spolu s nahrubo nastrouhanou vařenou kedlubnou, mrkví, krájenou kapustou, brokolicí a květákem.

  2. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli. Do zeleniny v misce přidáme polohrubou mouku, strouhanku, vejce a sůl. Zamícháme a necháme chvíli odstát.

  3. Z těsta pak tvarujeme knedlíky, které obalíme v hladké mouce a dáme vařit do hrnce s vodou. Vaříme je asi 25 minut. Pak je nakrájíme. Místo dvou velkých šišek můžeme připravit také malé kulaté. Ty se vaří jen 15 minut.

  4. Během vaření knedlíků osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, do které dáme dusit nahrubo nastrouhané okurky. Podle chuti osolíme a dusíme asi 8 minut. Pak přidáme pepř, kmín a zahustíme hladkou moukou.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Tisknout