Adventní kalendář
Fotogalerie:

Adventní kalendář

Aneta Tlustá

Praha

Jsou měkké hned po upečení.

Aneta Tlustá, Praha

Ingredience

  • 380 g hladká mouka
  • 120 g žitná mouka
  • 1/2 lžičky jedlá soda
  • 120 g cukr moučka
  • 150 g med
  • 100 g máslo
  • 2 vejce + 1 na potření
  • 1 lžička hřebíček
  • 1 lžička anýz

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s jedlou sodou a pak přidáme ostatní ingredience. Koření nadrtíme v hmoždíři, přidáme do těsta a pořádně prohněteme. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme do ledničky do druhého dne odležet.

  2. Lehce pomoučíme vál, vyválíme plát a vykrájíme tvary. Pečeme při 200 °C a po chvilce snížíme na 175 °C a pečeme ještě 10–15 minut. Okraje perníčků se nesmějí připéct. Hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme zaschnout. Pak ozdobíme klasickou bílkovou polevou.

Pošli recept! 12/2013 (4.11.2013)


Zpět na článek: Adventní kalendář
Tisknout