Dort s uzeninou a volským okem
Fotogalerie:

Dort s uzeninou a volským okem

Barbora Vávrová

Břestek

Kombinace surovin umožňuje řadu variant.

Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 1 kulatý chléb
  • 200 g ďábelská pomazánka
  • 150 g salám dle chuti (paprikáš, vysočina, herkules...)
  • 100 g hermelín
  • 150 g česnekovo-sýrová pomazánka
  • 100 g anglická slanina
  • 3 sterilované okurky
  • dresink podle chuti
  • 1 moravská klobáska
  • 1 vejce na volské oko
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Chléb podélně rozkrojíme dvěma řezy‚ aby vznikla dvě patra. První patro pomažeme ďábelskou pomazánkou‚ poklademe salámem a nakrájeným hermelínem. Přiklopíme druhou částí chleba.

  2. Druhou část chleba potřeme česnekovo-sýrovou pomazánkou‚ na ni rozprostřeme plátky slaniny a nakrájené sterilované okurky. Můžeme potřít dresinkem‚ aby horní část chleba neklouzala.

  3. Horní část chleba uprostřed mírně vykrojíme‚ aby vznikl důlek. Tu vytřeme dresinkem. Takto upraveným chlebem přiklopíme namazanou druhou část.

  4. Vychladlou uvařenou klobásku nakrájíme na pásky a poskládáme ji do důlku chleba hvězdicovým stylem. Nakonec usmažíme také volské oko‚ osolíme jej a položíme nahoru na chléb‚ aby vytvořilo ozdobný květ.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Tisknout