Sušená jablka trochu jinak
Fotogalerie:

Sušená jablka trochu jinak

Petra Nováková

Lysá nad Labem

Neděláme jen křížaly, ale i tuto dobrotu.

Petra Nováková, Lysá nad Labem

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 hrst lněná semínka
  • 1 lžička skořice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidáme hrst semínek a skořici.

  2. Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj směs. Vložíme do trouby a sušíme při 40 °C, dokud směs není tuhá (potrvá to nejméně 1 den). Po usušení nakrájíme na plátky a smotáme do ruliček nebo vykrajujeme různé tvary.

Tip redakce

Kousky sušených jablek můžeš zdobit i další cukroví.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Tisknout