Domácí turecký med
Fotogalerie:

Domácí turecký med

Halina Semorádová

Znojmo

Miluji chuť a vůni tureckého medu, ale bojím se jej kupovat na poutích. Zkusila jsem si ho udělat sama a povedl se skvěle.

Halina Semorádová, Znojmo

Ingredience

  • 100 g med
  • 3 vaječné bílky
  • 180 g cukr moučka
  • 120 g lískové ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Med nalijeme do kastrůlku a necháme na mírném ohni pomalu rozehřát. Nesmí se vařit! Bílky s cukrem dáme do misky, kterou postavíme do vroucí vody. Ve vodní lázni je šleháme do zhoustnutí. Pak tenkým pramínkem za stálého míchání přiléváme med. Oříšky nasekáme a přimícháme do medové hmoty. Připravíme si kus pečicího papíru. Hmotu necháme mírně prochladnout a natřeme na pečicí papír. Dáme do lednice nejlépe do druhého dne ztuhnout.

  2. krok2

    V ideálním případě domácí med posléze krájíme na proužky. Pokud by med neztuhnul, můžeme ho servírovat do misek a jíst lžičkou. Na výborné chuti to nic nezmění a děti to možná ocení ještě víc.

Tip redakce

Zkus klasické lískové ořechy nahradit jinými druhy ořechů podle chuti, výborné jsou například pistácie nebo mandle.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)


Zpět na článek: Domácí turecký med
Zpět na článek: Domácí turecký med
Zpět na článek: Domácí turecký med
Tisknout