Tento džem dobře nahradí drahé brusinky.
Eva Kordíková, Strakonice
Ingredience
- 1 kg červený rybíz
- 250 ml voda
- 250 ml ocet
- 650 g cukr krupice
- 1 celá skořice
- 5 ks hřebíčky
Doba přípravy
Počet porcí
7-8
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Červený rybíz nejprve dobře očistíme a omyjeme. Přelijeme vroucí vodou s octem a pak scedíme.
-
Do kastrolu nasypeme krupicový cukr‚ celou skořici‚ hřebíčky a okapaný rybíz. Společně povaříme až do zhoustnutí.
-
Skořici vyjmeme a směs plníme do skleniček od dětské přesnídávky. Dobře zavíčkujeme a pak je otočíme dnem vzhůru. V této pozici je ponecháme do zchladnutí.