„Brusinky“  z rybízu
Fotogalerie:

„Brusinky“ z rybízu

Eva Kordíková

Strakonice

Tento džem dobře nahradí drahé brusinky.

Eva Kordíková, Strakonice

Ingredience

  • 1 kg červený rybíz
  • 250 ml voda
  • 250 ml ocet
  • 650 g cukr krupice
  • 1 celá skořice
  • 5 ks hřebíčky

Doba přípravy

Počet porcí

7-8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Červený rybíz nejprve dobře očistíme a omyjeme. Přelijeme vroucí vodou s octem a pak scedíme.

  2. Do kastrolu nasypeme krupicový cukr‚ celou skořici‚ hřebíčky a okapaný rybíz. Společně povaříme až do zhoustnutí.

  3. Skořici vyjmeme a  směs plníme do skleniček od dětské přesnídávky. Dobře zavíčkujeme a pak je otočíme dnem vzhůru. V této pozici je ponecháme do zchladnutí.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Tisknout