Sýr pánů chalupářů z Cetule
Fotogalerie:

Sýr pánů chalupářů z Cetule

Leoš Loukota

Kladno

Vynikající pochutina, která nesmí chybět na žádné párty.

Leoš Loukota, Kladno

Ingredience

  • 500 g 30 % tvrdý sýr
  • 1 lžíce čerstvá pažitka
  • 1 papriková klobása

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr nastrouháme nahrubo a pak rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné půlky vmísíme najemno nasekanou pažitku a do druhé půlky zamícháme najemno nakrájenou paprikovou klobásu.

  2. Potom každou půlku zabalíme do předem připraveného plátýnka, z kterého vytvoříme „měšec“. Nahoře převážeme  provázkem.

  3. krok3

    Měšce vložíme do udírny vyhřáté přibližně na 60 °C a udíme po dobu 4 hodin. Pak sýr vyndáme z udírny a necháme vychladnout. Jako ideální přílohu doporučuji brusinkový kompot. Koření je možné různě kombinovat podle vlastní chuti, kdo má rád, přidá třeba i pepř.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Tisknout