Veselá vejce
Fotogalerie:

Veselá vejce

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro všechny kuchtíky, kteří si rádi hrají.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 4 ks vejce natvrdo
  • 1 rajče
  • trocha majolky
  • 200 g tvrdý sýr
  • 1 plátek anglická slanina
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • pár kuliček pepře
  • pár stonků pažitky
  • trocha kečupu
  • 1 mrkev
  • 2 slané tyčinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Natvrdo vařená vejce na dolním okraji seřízneme‚ aby dobře stála. Muchomůrku vytvoříme tak‚ že seřízneme a vydlabeme rajče‚ nasadíme je na vajíčko jako klobouk, na kterém vytvoříme majolkou tečky. Obložíme koprem jako mechem.
  2. Vykrajovátkem vytvoříme z červené a zelené papriky srdíčka a zapíchneme je do vajíčka – slepičky – jako ocas‚ hřebínek a křídla. Oči uděláme pomocí kuliček pepře‚ z paprikového trojúhelníčku zobáček.

  3. Myšce nasadíme ouška: vykrojené trojúhelníčky vařeného vejce. Ocásek je z červené papriky‚ oči z černého pepře‚ vousky tvoří stonky pažitky a čumáček kečupová tečka.

  4. Do zelené papriky seříznuté do oválného tvaru posadíme vajíčko a z obou stran položíme přes papriku sedátka – hranolky tvrdého sýra. Trojúhelníček slaniny stočíme do kornoutku a k vajíčku připíchneme párátkem. Z nudliček mrkve vytvoříme nos‚ pusu‚ vlasy a ruce‚ z pepře oči. Nakonec veslaři opřeme o ruce slané tyčinky jako vesla.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)


Zpět na článek: Veselá vejce
Tisknout