Včelí medvídci
Fotogalerie:

Včelí medvídci

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Pekla jsem je vnukům k narozeninám.

Tereza Neubauerová, Písek

Ingredience

  • Korpusy:
  • 12 ks vejce
  • 280 g cukr moučka
  • 100 g vanilkový cukr
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 špetky kypřící prášek
  • 20 g kakao
  • 30 g olej
  • Krém:
  • 1 kostka máslo
  • 3 lžíce cukr moučka
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléko
  • trocha rumu
  • 3 lžíce kakao
  • Falešný marcipán:
  • 200 g cukr moučka
  • 200 g sušené mléko
  • 30 g tuk
  • 1 bílek
  • 3 lžíce med
  • 1 mandlová tresť
  • potravinářské barvivo
  • trocha marmelády

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Z dávky upečeme 2 korpusy, do jednoho vmícháme kakao. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Necháme vychladnout, vyklopíme a překrojíme na půl nožem nebo nití.
  2. Na krém uvaříme pudink, necháme dobře vychladnout a pak po lžících zašleháme máslo. Přidáme rum, část krému obarvíme kakaem.

  3. Zpracujeme marcipán, který obarvíme dle potřeby potravinářskými barvami. Tvoříme figurky podle fantazie.

  4. Dort skládáme na sebe, nejdříve plát tmavý, světlý, tmavý, světlý. Při mazání střídáme světlý a tmavý krém a marmeládu. Potáhneme marcipánem, naaranžujeme figurky a dozdobíme krémem.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)


Zpět na článek: Včelí medvídci
Tisknout