Krtkova zahrádka
Fotogalerie:

Krtkova zahrádka

Štěpánka Kolářová

Kladno
Krtkův dort trochu jinak.
Štěpánka Kolářová, Kladno

Ingredience

  • 200 g mouka polohrubá
  • 200 g cukr krupice
  • 100 ml olej
  • 100 ml voda
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • figurka marcipán
  • barevný kokos strouhaný
  • 4 čtverečky čokoláda mléčná
  • 1 poleva čokoládová světlá

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků‚ žloutky smícháme s cukrem a utřeme. Přidáme olej‚ vodu a mouku. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme prášek do pečiva.
  2. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dáme péct při 150 °C do trouby. Upečený korpus necháme vychladnout.
  3. Můžeme buď proříznout a potřít marmeládou, nebo rovnou zdobit. Těsto je tak nadýchané‚ že chutná i neplněné. A děti ocení spíš výzdobu.
  4. Korpus potřeme bílou čokoládovou polevou, a dokud je tekutá, posypeme ji barevným kokosem‚ ideální je zelený jako tráva. Uprostřed dortu vytvoříme z nastrouhané čokolády „krtinu“ a do té zaboříme figurku krtka. Velmi rychlé a přitom dobré.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)


Zpět na článek: Krtkova zahrádka
Tisknout