Dort medvídek
Fotogalerie:

Dort medvídek

Vendula Pavlíková

Frenštát pod Radhoštěm
Upeč krásný dárek, který se bude líbit a hlavně chutnat zejména těm nejmenším oslavencům.
Vendula Pavlíková,
Frenštát pod Radhoštěm

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 vejce
  • 2 cukr vanilkový
  • 1/2 hrnku olej
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléko
  • Poleva:
  • 180 g cukr moučkový
  • 3-4 lžíce voda
  • 1 lžička máslo rozpuštěné
  • dle potřeby potravinářské barvivo červené
  • Krém:
  • 150 ml mléko
  • 1 lžíce pudink vanilkový
  • 200 g máslo
  • 150 g cukr moučkový
  • 2 lžíce kompotu jahody
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme suroviny na korpus, těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout. Pudink připravíme dle návodu.
  2. Máslo utřeme s cukrem a po lžičkách do něj vmícháme vychladlý pudink a drcené jahody. Z korpusu vyřízneme medvídka, rozkrojíme ho a potřeme krémem. Medvídka spojíme a krémem ho potřeme i ze stran. Povrch potřeme růžovou polevou, připravenou utřením cukru, horké vody, rozehřátého tuku a barviva.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)


Zpět na článek: Dort medvídek
Tisknout