Slaný dort ‚‚kniha‘‘
Fotogalerie:

Slaný dort ‚‚kniha‘‘

Světlana Smejkalová

Suchohrdly
Pekla jsem ho pro dceru své kamarádky v Bavorsku.
Světlana Smejkalová, Suchohrdly

Ingredience

  • 2 balení máslo
  • 2 balení máslo pomazánkové se šunkou
  • 2 balení chléb toustový
  • 4 mrkev
  • 1 ředkev
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 balení máslo pomazánkové
  • 6 kostek sýr tavený
  • 100 g sýr plátkový oranžový

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Z jednoho másla a dvou pomazánkových másel se šunkou vyšleháme vnitřní krém.
    Toastový chléb vkládáme do formy, promazáváme, až zaplníme celou formu (několik vrstev dle potřeby). Základ dortu necháme v chladničce odležet do druhého dne.
  2. Z mrkve a ředkve vykrájíme květy, z cukety lístky, z lilku vyřežeme nápis. Vnější krém našleháme z jednoho másla, z pomazánkového másla přírodního a z taveného sýra.
  3. Chléb vyklopíme, potřeme a ozdobíme dle fantazie. Na potření hřbetu knihy použijeme oranžový sýr.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)


Zpět na článek: Slaný dort ‚‚kniha‘‘
Tisknout