Dort muchomůrka
Fotogalerie:

Dort muchomůrka

Miloslava Landová

Újezd
Upekla jsem ho vnukovi k sedmým narozeninám.
Miloslava Landová, Újezd

Ingredience

  • Těsto
  • 10 vejce
  • 300 g cukr krupice
  • 300 g mouka polohrubá
  • 2 máslo
  • Krém
  • 1/2 l mléko
  • 2 pudink vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • barvivo potravinářské na ozdobu
  • Poleva
  • 1 bílek
  • 150 g cukr krupice
  • Ostatní
  • na ozdobu kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z vajec, cukru, másla a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 3 části. První upečeme v nízké formě (podložka houby). Z druhé upečeme ve vyšším kastrolku roládu (na nohu houby) a třetí piškot bude na klobouček. Pečeme 20 minut na 175 °C.
  2. Roládu naplníme krémem, jím spojíme i další díly. Hlavičku potřeme obarvenou bílkovou polevou a zdobíme krémovými puntíky. Podstavec sypeme obarveným kokosem. Dozdobíme dle fantazie.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)


Zpět na článek: Dort muchomůrka
Tisknout