Skvělý tip na neobvyklou večeři.
Irena Zelenková, Rakovník
Ingredience
- 1 bochník chléb světlý
- 125 g šunka
- 125 g sýr eidam
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 3 cibulka jarní
- 4–5 stroužků česnek
- 125 g máslo
- špetka sůl
- 3 lžíce olej olivový
- 3 lžičky petržel nať
Doba přípravy
Počet porcí
5
Orientační cena
75 Kč
Postup přípravy
-
V chlebu nařízneme 1,5–2 cm krajíčky, které nedořízneme. Každý zářez potřeme osoleným máslem, ve kterém jsme rozmíchali 3–4 stroužky prolisovaného česneku. Do každého zářezu vsuneme plátky šunky, eidamu, kolečka rajčat, proužky paprik a nakrájené cibulky.
-
Zbylý česnek utřeme se solí a smícháme s olejem a petrželkou. Naplněný chléb dáme na alobal, potřeme ochuceným olejem, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Po 20 minutách alobal otevřeme a krátce dopečeme.