Plněný grilovaný chléb
Fotogalerie:

Plněný grilovaný chléb

Irena Zelenková

Rakovník
Skvělý tip na neobvyklou večeři.
Irena Zelenková, Rakovník

Ingredience

  • 1 bochník chléb světlý
  • 125 g šunka
  • 125 g sýr eidam
  • 4 rajčata
  • 1 paprika
  • 3 cibulka jarní
  • 4–5 stroužků česnek
  • 125 g máslo
  • špetka sůl
  • 3 lžíce olej olivový
  • 3 lžičky petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. V chlebu nařízneme 1,5–2 cm krajíčky, které nedořízneme. Každý zářez potřeme osoleným máslem, ve kterém jsme rozmíchali 3–4 stroužky prolisovaného česneku. Do každého zářezu vsuneme plátky šunky, eidamu, kolečka rajčat, proužky paprik a nakrájené cibulky.
  2. krok2 Zbylý česnek utřeme se solí a smícháme s olejem a petrželkou. Naplněný chléb dáme na alobal, potřeme ochuceným olejem, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Po 20 minutách alobal otevřeme a krátce dopečeme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Tisknout