Myška
Fotogalerie:

Myška

Iveta Drdová

Petřvald
Bylo to překvapení pro moji babičku k jejím narozeninám.
Iveta Drdová, Petřvald

Ingredience

  • Korpus
  • 6 vejce
  • 140 g cukr krupice
  • 150 g mouka hrubá
  • 30 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • kokos strouhaný
  • Krém
  • 2 lžíce kokos strouhaný
  • 150 ml mléko
  • 1 lžíce pudink vanilkový
  • 150–180 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • 120 g cukr moučkový
  • 2 lžičky rum
  • Zdobení
  • potravinářské barvivo červené
  • rozinky
  • kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh, přidáme 100 g cukru a ušleháme. 40 g cukru utřeme se žloutky‚ přidáme ke sněhu a pro-mícháme. Poté vmí­chá­me mouku a ro­zehřáté máslo. Do vy­mazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme ho v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  2. Uvaříme mléčný pudink a necháme zchladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny a po lžičkách vmícháme pudink.Přidáme rum a kokos.
  3. Z poloviny korpusu vyřežeme tvar myši a druhou polovinu pomocí krému k základu přilepíme. Podle potřeby seřízneme, celé tělo potřeme krémem a posypeme kokosem. Jako oči použijeme rozinky, z části obarveného krému vy­tvoříme uši a čumáček. Ne­cháme v chladu ztuhnout.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Tisknout