Sparťanský dort
Fotogalerie:

Sparťanský dort

Jana Michlová

Písty
Tento dort je opravdová pochoutka pro oslavence – fotbalového fanouška.
Jana Michlová, Písty

Ingredience

  • 2 pudinkový prášek-vanilkový
  • 300 g mouka polohrubá
  • 300 g cukr krupice
  • 10 vejce
  • 500 ml mléko
  • 1 máslo
  • 450 g cukr moučkový
  • 1/2 bílky
  • aroma mandlové
  • 40 g mléko sušené

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin na korpus upečeme základ dortu ve tvaru velkého obdélníku. Z něj vy­krájíme tvar trička. Máslo utře­me s cukrem, přidáme vy­chladlý pudink a vymícháme hladký krém.
  2. Korpus rozkrojíme napůl a uprostřed ho namažeme krémem. Přiklopíme vrchní díl a potřeme krémem boky.
  3. Vršek trička dozdobíme mandlovou hmotou, kterou vytvoříme smícháním příslušných surovin a obarvením potravinářskými barvivy podle barev oslavencova týmu.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Tisknout