Dort barbína
Fotogalerie:

Dort barbína

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Co může být lepším dárkem pro holčičku než panenka Barbie, a ještě tak sladká!
Markéta Kubálková Bochov

Ingredience

  • 7 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 1,5 máslo
  • rum
  • 140 g cukr moučkový
  • 0,5 dcl mléko
  • prášek do pečiva
  • 140 g mouka hrubá
  • 1,5 pudinkový prášek-vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Bábovkovou formu vy­mažeme olejem a vysypeme krupicí nebo strouhankou. Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu, do které opatrně vmí­cháme tuhý sníh a postupně hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 50 minut při teplotě 170°C. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Z půl litru mléka menší část odlijeme a za­mícháme vanilkový pudink, který vlijeme do zbývajícího horkého mléka a uvaříme do zhoustnutí. Nechá­me vychladit.
  2. Vyšleháme máslo s cuk­rem a pos­tupně zašlehá­me pudink a rum. Pozor, máslo s pu­dinkem musí mít pokojovou teplotu, aby se krém ne­srazil. Část pudinko­vého krému obar­víme potra­vinářským barvivem. Bábovku dvakrát prořízneme a naplníme částí krému a opět posadíme na sebe. Celý povrch bábovky jemně potřeme krémem. Panenku odstrojíme ze šatů a sundáme nohy. Do středu bábovky posadíme panenku a vyplníme kolem těla krémem. Po celé bábovce sáčkem s hvězdičkovou trubičkou stříkáme podle vlastní fantazie krém, až vznikne spodní díl šatů. Krémem ozdobíme i tělíčko panenky.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Tisknout