Výborný zákusek k odpolední kávičce.
Lenka Čajková, Velká nad Veličkou
Ingredience
- 1 těsto listové
- 1 vejce na potření
- Krém:
- 500 ml mléko
- 2 pudink vanilkový
- 125 g máslo
- 150 g cukr moučkový
- 1 cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
60
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Těsto na pomoučeném vále rozválíme na velikost plechu a nakrájíme na tři pásy. Ty přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 220 °C asi 10 minut.
-
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny a smícháme s pudinkovou směsí. Po vychladnutí každý pásek rozkrojíme na dva díly. Krém nastříkáme na spodní půlky pásku, přiklopíme druhou půlkou a pak nakrájíme na kousky.