Jarní věnec s tvarohem
Fotogalerie:

Jarní věnec s tvarohem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 170  ml vlažného mléka
  • 1 sušené droždí
  • 120  g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 500  g polohrubé mouky
  • 120  g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • NÁPLŇ:
  • 250  g měkkého tvarohu
  • 4 lžíce cukru moučky
  • 3/4 vanilkového pudinku
  • DOKONČENÍ
  • olej na vymazání
  • 1 žloutek na potření
  • plátky mandlí na posypání
  • 1 lžíce nasekaných pistácií

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mléka nasypeme sušené droždí, přidáme krupicový a vanilkový cukr, lehce posypeme moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme vzejít kvásek.

  2. Pak přidáme zbylou mouku, máslo, vejce a sůl a zpracujeme těsto, které necháme opět v teple nakynout.

  3. Zatím připravíme náplň. Tvaroh promícháme s cukrem a vanilkovým pudinkem. Vykynuté těsto rozválíme a rozdělíme na 8 stejných dílů a každý naplníme tvarohovou nádivkou.

  4. Těsto zabalíme jako buchty a naskládáme je do olejem vymazané formy. Potřeme je rozšlehaným žloutkem, posypeme mandlemi a pistáciemi a pečeme při 175 °C asi 30 minut.

Tip redakce

Náplně můžeš libovolně obměňovat, výborná je ořechová i maková.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Tisknout